[BAHAYA] Tawaran Untuk Mendapatkan Tiket Percuma Dari AirAsia Adalah Penipuan! - The Coverage Edisi BM
Berita

[BAHAYA] Tawaran Untuk Mendapatkan Tiket Percuma Dari AirAsia Adalah Penipuan!

Siapakah yang tidak mahu tiket penerbangan percuma? Malangnya, keinginan ini dengan mudah boleh diambil kesempatan. Dua tawaran yang boleh dilihat di Facebook adalah penipuan, salah satu yang membawa kepada sebuah page yang menyoal selidik sebelum para peserta boleh mendapatkan baucar untuk tiket penerbangan. Tawaran yang lain pula menawarkan 2 tiket daripada 268 tiket yang diberi secara percuma.

Kenyataan awal yang dibuat oleh AirAsia membaca oleh itu,

Kami ingin mengesahkan bahawa kedua-dua pos media sosial adalah penipuan, yang menggunakan jenama AirAsia tanpa kebenaran untuk menarik orang ramai menyertai skim itu.

Kami menasihatkan orang ramai untuk tidak mengambil kira penipuan itu dan tidak klik pada mana-mana pautan atau memberikan apa-apa maklumat peribadi.

Kami tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap individu atau kumpulan yang menganjurkan skim haram menggunakan jenama AirAsia.

Seorang pelanggan membuat komen pada salah satu siaran media sosial rasmi AirAsia, dengan maklum balas daripada AirAsia menyatakan untuk tidak menerima tawaran dari pautan pihak ketiga.

Komen oleh AirAsia menyatakan dengan hanya percaya pengumuman yang dibuat oleh laman rasmi AirAsia.

Penipuan lain yang terdiri daripada pautan kajian ke laman web berikut yang muncul rasmi tetapi benar-benar tidak: http://www.airasia.com-2017-givea.us/

Jika anda pernah mencari pautan yang sama dengan yang atas, atau mana-mana tawaran yang kelihatan terlalu baik untuk menjadi kenyataan: berhati-hati!

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top