Bayi Menangis Dalam Penerbangan, Aksi Ibu Dari Korea Ini Mohon Maaf Buat Hati Tersentuh - The Coverage Edisi BM
Komuniti

Bayi Menangis Dalam Penerbangan, Aksi Ibu Dari Korea Ini Mohon Maaf Buat Hati Tersentuh

Bila berapa di tempat awam atau sedang berada di dalam pengangkutan awam, sesekali kita pasti terdengar renggekan dan tangisan anak-anak kecil, walaupun agak menganggu tetapi tidak dapat dielakkan.

Hal ini juga terjadi kepada seorang lelaki bernama Azuan Jamaludin, ketika berada di dalam sebuah pesawat dan terdengar bayi menangis dengan kuat.

Menurutnya, selepas bayi berkenaan senyap, apa yang dilakukan oleh ibu berkenaan membuat ramai terharu dan memuji.

Pengalaman semalam masa dalam flight…

Seorang ibu dan anak kecilnya,( rasanya dari korea), baby dia menangis dari sebelum ”take off” sampai dekat 15 minit, si ibu kelihatan sungguh sabar.

Lepas itu dengar bayi itu sudah berhenti menangis, tengok akan bayinya sudah tidur, si ibu meletak anaknya itu baik-baik dan kemudian dia bangun mengagihkan “packet” ini(gambar bawah) kepada orang ramai sambil meminta maaf kepada semua orang.. Touching

Kelihatan tertulis nota di paket berisi gula-gula berkenaan seolah-olah kata-kata baby tersebut meminta maaf, ia telah disediakan awal-awal lagi sebagai persediaan oleh ibunya(wanita berkenaan) jika anak kecilnya meragam apabila kali pertama menaiki pesawat.

Apa yang boleh dikatakan, sikap ibu berkenaan meminta maaf sungguh berbudi bahasa dan mungkin kita tidak pernah jumpa sebelum ini.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top