[MENGEJUTKAN!] Burung Merpati Didapati Menyeludup Dadah Ke Kuwait! - The Coverage Edisi BM
Berita

[MENGEJUTKAN!] Burung Merpati Didapati Menyeludup Dadah Ke Kuwait!

Tahukah anda? Anda boleh menggunakan burung untuk menyeludup dadah sekarang untuk mengelak kastam! Tetapi untuk peristiwa ini, kastam telah menang. Penyeludup, saya meminta maaf, anda akan perlu mencuba untuk menyeludup dengan lebih berhati-hati pada masa lain. Pada masa kini, kita mempunyai kapal terbang tetapi ada juga yang menggunakan burung merpati untuk menyeludup barangan haram mereka.

Nampaknya ahli kastam di Kuwait telah merampas sebanyak 178 pil yang diletakkan dalam beg yang dilekat ke belakang burung merpati. Kakitangan jabatan kastam telah mendapati burung merpati ini terbang dari Iraq dan akhirnya ditangkap di atas bumbung sebuah bangunan berhampiran jabatan kastam, menurut Al-Rai, surat akhbar di Kuwait. Berkenaan dengan bagaimana mereka tahu bahawa merpati itu datang dari Iraq, ia diandaikan bahawa burung merpati terbang sangat seperti burung gagak, dengan mengikuti arah yang tertentudan tidak membelok.

Pada masa lalu, burung merpati telah digunakan untuk menghantar surat dan nota sebagai burung utusan dan mereka dikenali telah melintasi jarak lebih kurang 100 batu. (~ 161km)

Pada mulanya mereka hanya menghantar surat sehala, tetapi selepas dilatih, manusia telah melatih mereka untuk menyampaikan mesej dan berulang-alik antara dua lokasi, selama lebih daripada sekali dalam sehari jika diperlukan.

Saya berasa sedikit sedih kerana burung tidak bersalah ini telah digunakan untuk jenayah…

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top