10 Perkara Tentang Chryseis Tan Yang Setiap Rakyat Malaysia Perlu Tahu - Puteri Jutawan Malaysia - The Coverage Edisi BM
Fesyen

10 Perkara Tentang Chryseis Tan Yang Setiap Rakyat Malaysia Perlu Tahu – Puteri Jutawan Malaysia

 1. Anak Perempuan Kepada Jutawan Malaysia

Bapanya, Tan Sri Vincent Tan, yang mempunyai nilai bersih $ 820 M – RM 1.9 Bilion, adalah pengerusi dan ketua eksekutif Kumpulan Berjaya, konglomerat berbilang industri, serta pemilik tiga kelab bola sepak di seluruh dunia dan co-pemilik Kelab Bolasepak Los Angeles.

2. Chryseis adalah salah satu daripada 11 anak Tan Sri Vincent Tan

Apabila dia tidak melepak dengan rakan-rakan di seluruh dunia, dia bercuti bersama keluarganya di Portofino, Itali atau Alpen Switzerland.

3. CEO Kepada BERJAYA TIMES SQUARE BERHAD

Di antara menerajui operasi harian Berjaya Times Square sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, dan menjadi salah satu pasukan  La Juiceria, Chryseis Tan mengikuti banyak usaha keluarganya di luar negara, seperti Hotel Four Seasons di Kyoto. Beliau juga berjaya menaikkan sebanyak US$1.62 juta untuk pembangunan aplikasi smartphone Goxip-satu aplikasi yang semua peminat fesyen perlu ada.

4. Beliau Akan Berkahwin Kepada Anak Pengasas Kumpulan Syarikat Naza

Nasimuddin adalah anak kepada bekas jutawan Tan Sri Nasimuddin Amin, yang mengasaskan Kumpulan Naza, konglomerat dan salah satu nama terbesar dalam industri perdagangan Malaysia.

SM Faliq SM Nasimuddin, 32, anak sulung Tan Sri SM Nasimuddin SM Amin muncul soalan kepada Chryseis Tan, anak perempuan Tan Sri Vincent Tan, ketika bercuti romantis di Marrakesh.

Menurut akhbar harian Cina Nanyang Siang Pau, pasangan itu bertemu ketika belajar di sekolah antarabangsa.

Faliq, yang merupakan pengerusi timbalan eksekutif Naza TTDI Sdn Bhd dan pengarah urusan kumpulan, adalah bujang terakhir di kalangan tiga saudara lelakinya yang akan berkahwin. Chryseis, yang merupakan anak perempuan sulung di kalangan 11 adik-beradik, terkenal di Instagram yang terkenal dengan gaya hidupnya yang mewah.

5. Usahawan Wanita yang Berjaya

Ketua Pegawai Eksekutif Berjaya Times Square ini mempunyai komitmen untuk projek pembangunan korporat, terutamanya projek Four Seasons Kyoto di Jepun. Berbakat dengan kepekaannya dalam perniagaan seperti ayahnya, almari pakaiannya yang dipenuhi dengan pakaian yang cantik dan gaya hidup mewahnya, Chryseis adalah tenaga yang berpengaruh yang merupakan pelabur dalam pelbagai jenama seperti aplikasi membeli-belah Goxip, restoran Thai Greyhound dan konsep kesihatan La Juiceria.

6. Kehidupan “Super Diva” Anak Jutawan

Dia dapat berlancong di seluruh dunia dalam jet peribadi, helikopter, Rolls Royces dan Bentleys.

Parti bachelorette di Bali? EDC di Vegas? Membeli-belah di Beverly Hills? Makan tengah hari di Tokyo? Pelayaran ke pantai Itali? Semuanya mudah sahaja dilakukan.

Beg tangannya juga, Hermes, sudah tentu. Semua itu belum lagi mengira pasangannya Faliq Nasimuddin, anak kepada kapten industri kereta Malaysia.

Tagline Ms Tan (selain #youcantdothis) adalah “Saya mahu berlancong ke seluruh dunia”. Tiada masalah di sana: di sini dia berada di Hong Kong, di sini di Courchevel (resort ski Perancis baru-baru ini dikunjungi oleh William, Kate dan keluarga), di sana di Jepun. Zurich, Shanghai, Paris, Koh Samui, San Francisco? Tiada masalah.

Ia tidak terbatas, ia lazat, ia bergaya, dan seluruh dunia pada dasarnya milik anda.

7. Dia Adalah Generasi Kelima T-Lister Diiktirafkan Oleh Hublot

Chryseis adalah Generasi kelima T-Lister yang diiktiraf oleh Hublot atas keberaniannya dalam mengejar kejayaan dalam perniagaan keluarganya dan seterusnya.

8. 3 Top Pengajaran Hidupnya 

Menurut Asia Tatler, terdapat 3 pengajaran yang telah dipelajari oleh ahli perniagaan cerdas ini dalam perjalanan perniagaannya.

  • Ketahui kekuatan anda dan gunakannya untuk berjaya

“Saya lebih baik dengan mempunyai pemikiran dan kreativiti terhadap ‘gambaran besar’, jadi saya memberi tumpuan kepada semua perniagaan dan pelaburan saya. Tambahan pula, saya tertarik dengan strategi. Pada masa ini saya memberi tumpuan kepada projek Four Seasons Hotel Kyoto dan membina Goxip di Asia Tenggara. “

  • Mencari insan yang betul

“Saya suka makanan, itulah sebabnya bagi saya untuk pergi ke F&B. Tetapi menikmati makanan tidak mencukupi. Itulah sebabnya saya percaya mempekerjakan orang yang tepat yang boleh menjalankan perniagaan dengan sebaik-baiknya. Malah dalam pelaburan saya yang lain seperti La Juiceria, saya meninggalkannya kepada rakan perniagaan saya yang berminat dengan operasi hariannya. “

  • Melangsungkan perjalanan lebih banyak untuk membuka minda anda untuk kemungkinan baru

“Saya suka perjalanan kerana di mana-mana saya pergi, saya belajar sesuatu yang baru. Saya suka meneroka pelbagai jenis makanan, budaya dan gaya hidup. Dari penemuan ini, saya fikir bagaimana saya dapat membawa mereka kembali ke Malaysia dan Asia Tenggara. “

9. Permaisuri Media Sosial

Dia hidup dalam kemegahan dan disayangi oleh banyak penggemar di semua platform media sosial. Cryseis tidak malu mengenai kekayaannya, menyiarkan gambar perjalanannya di seluruh dunia dengan kerap di Instagram.

Lihatlah akaun instagram beliau!

10. Chryseis Tan Adalah Salah Seorang Anak Kaya di Instagram dan Tumblr

Chryseis Tan adalah salah satu daripada Rich Kids of Instagram and Tumblr, akaun media sosial yang mempamerkan gaya hidupnya tanpa berasa malu, bagi milenium paling kaya di dunia.

 

 

 

 

See also:

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top