[MENYENTUH HATI] Anak Lelaki Berusia 8 Tahun Menyuruh Ayahnya Untuk Menyerah Nota Kepada Bosnya Untuk Meminta Cuti Bersama - The Coverage Edisi BM
Gaya Hidup

[MENYENTUH HATI] Anak Lelaki Berusia 8 Tahun Menyuruh Ayahnya Untuk Menyerah Nota Kepada Bosnya Untuk Meminta Cuti Bersama

Semasa keluarga rehat musim panas di China biasanya pergi bercuti tetapi malangnya untuk seorang anak berusia 8 tahun bapanya tidak dapat memenuhi janjinya kepada anaknya kerana dia tidak dapat meluangkan masa dari kerja.

Sedang ayahnya tidak tahu, anak kecilnya mempunyai idea!

Anak lelaki itu menandatangani nota tulisan tangan sebagai Yang Lele, dia meminta majikan ayahnya untuk membiarkan bapanya pergi cuti beberapa hari supaya mereka boleh bercuti bersama-sama.

Lele kecil lucu menulis bahawa rakannya, Xiaoming telah bercuti dengan ibu bapanya dan memberitahu Lele bahawa orang yang tidak bercuti semasa percutian musim panas adalah bodoh, dan dia juga ingin berbuat demikian dengan bapanya.

Gambar nota lelaki itu disiarkan pada akaun media sosial Cina Weibo dari Charlie Young, yang dipercayai sebagai bapa Lele. Ternyata kerja Young dalam industri IT di Beijing.

Young menulis dalam bahasa Cina:

“Saya telah berjanji untuk membawa anak saya bercuti musim panas ini, tetapi saya tidak dapat menyimpan janji saya kerana saya sibuk dengan kerja.

“Tidak berlaku kepada saya bahawa dia akan menulis surat itu dan meminta saya menyerahkannya kepada bos saya. .

“Jadi, patutkah saya menyerahkan dalam nota ini, atau tidak?”

Walau bagaimanapun, Young tidak menyerahkan nota kepada bosnya pada akhirnya tetapi memutuskan untuk mencari masa untuk membawa anaknya bercuti sebelum hujung musim panas berakhir. Gambar catatan itu dikongsi lebih daripada 13,000 kali pada hari Rabu pagi.

Pengguna One Weibo mengulas,

“Saya harap bos boleh meluluskan cuti itu supaya bapa boleh mengambil anak itu bercuti. Jangan biarkan kerja menjadi alasan anda lupa untuk menghabiskan masa dengan orang tersayang anda.”

Jangan biarkan kerja menghalang ikatan dengan anak-anak dan keluarga anda, ia tidak sepatutnya mengambil alih seluruh hidup anda!

(Sumber: The Star)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top