News

Breaking News : Rina Harun Jadi Isteri Nombor 4 Takiyuddin Hassan

Di sebalik perubahan penampilan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Rina Harun sekarang, ada satu persoalan mengenai dirinya yang masih menjadi tanda tanya ramai.

Rina yang juga Ahli Parlimen Titiwangsa yang menjadi perhatian sebelum ini tiba-tiba hilang dari radar sementelah isu berkaitan #justiceforbella yang melihatkan rina seolah-olah diam dan membisu.

Penampilan Rina yang kini semakin kurus dan cantik, namun kesilapan pasukan medianya berikutan isu cuci taik cicak ketika banjir menenggelamkan terus rina harun.

Jika sebelum ini menjadi bualan ramai bahawa dikatakan Rina adalah isteri kepada Datuk Dr. Shahruddin bin Md Salleh Ahli Parlimen Sri Gading yang kini dilaporkan mereka bercerai. Perkahwinan Dr Shahruddin dan Rina sebelum ini bukanlah rahsia dikalangan pemimpin Bersatu.

Terbaru Rina Harun tidak lepas dari gosip-gosip baru apabila terdapat sumber dalaman yang rapat dengan Bersatu memaklumkan Rina telahpun bernikah semula dan suaminya merupakan anggota Menteri Kabinet daripada PAS iaitu Datuk Seri Takiyuddin Hassan Menteri Tenaga Dan Sumber Asli.

Susulan itu Rina Harun dilaporkan bakal mengundurkan diri sebagai Menteri kerana sedar kedudukan Suami dan Isteri tidak sesuai berada di dalam satu jemaah kabinet.

Situasi ini menjelaskan mengapa Rina jarang masuk ke pejabat dan mengabaikan tugas-tugasnya di Kementerian Pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat. Hanya selepas isu dera Bella muncul dan teguran Tengku Mahkota Johor barulah Rina mula tampil ke depan mempertahankan Bella seolah-olah beliau bersungguh menyelesaikan masalah penderaan kanak-kanak.

Kedudukan Takiyuddin dan Rina dalam satu kabinet sama mencetuskan isu panas baru tentang status sebenar Rina Harun.

Rina Harun wajar menjelaskan status kedudukannya dengan Takiyuddin begitu juga Takiyuddin bagi mengelakkan fitnah masyarakat.

Benarkah Rina Harun isteri keempat Datuk Seri Takiyuddin Hassan?

Source : Free Malaysia Baru

8 Comments

8 Comments

 1. Wnnhroavy

  April 24, 2022 at 4:58 am

  cvs pharmacy store 10583 drug store pharmacy

 2. Jyharradaway

  April 24, 2022 at 8:53 am

  viagra canadian pharmacy vipps approved reviews of canadian pharmacy

 3. Eaaqwhest

  April 24, 2022 at 11:24 am

  rx plus pharmacy low cost canadian pharmacy

 4. AnsnDitup

  April 24, 2022 at 1:49 pm

  is canadian pharmacy legitimate online pharmacy technician jobs from home

 5. Jmmoptof

  April 24, 2022 at 8:10 pm

  online pharmacy search compounding pharmacy online

 6. Jyharradaway

  April 25, 2022 at 8:30 am

 7. ktqduplb

  May 18, 2022 at 8:53 am

  order generic provigil 100mg cost modafinil 200mg provigil cost

 8. atzmqrza

  May 18, 2022 at 10:55 am

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

To Top